Foto: TV4

Stekt torskrygg


4

  •   600g torskrygg i 4 bitar
  •   salt
  •   Smör + olja till stekning

Sabayonne

  • 150 g smör, brynt
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor
  • 2 tsk citronsaft
  •   salt
  •   Sifon

Grönsaker ägg och pepparrot

  • 200 g broccolibuketter
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 200 g fänkål i mindre bitar utan roten
  • 4 st ägg, kokta och skalade
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g pepparrot, riven
  • 2 msk citronjuice
  • 1 st bananschallottenlök, i skivor
  • 4 msk olivolja
  •   salt
  1. Torskrygg
    Krydda torsken med salt och låt dra i 30 minuter.
  2. Stek sedan gyllene i smör.
  3. Sabayonne
    Blanda samman alla ingredienser och häll upp i sifon.
  4. Ladda med 1 patron. Ställ in sifonen i ugn 55 grader i 50 minuter o vips har du en färdig sås!
  5. Grönsaker
    Lägg ånga broccoli, blomkål och fänkål färdigt antingen i ugn eller på spisen i en ånginsats.
  6. Gör under tiden en vinaigrette på citronjuice, schalottenlöksringar samt olivolja smaka av med salt.
  7. När grönsakerna är klar slå vinaigretten över dem och krydda med salt.
  8. Toppa med klyftade ägg, räkor samt ny riven pepparrot

Annons:

  •  30 min
  •  11 ingr

Varmrökt böckling med mosad potatis

av Karin Andersson, Tommy Myllymäki
  •  8 ingr

Stekt rimmat fläsk med stuvade grönsaker

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  11 ingr

Torsk med champagneskum

av Caroline - Stockholm
  •  13 ingr
  •  45 min
  •  13 ingr