Ugnsgrillad havskräfta med vitt vin, dill och ansjovissmör

Ugnsgrillad havskräfta med vitt vin, dill och ansjovissmör

6 ingredienser

Visst kan man äta sill mer än under de klassiska högtiderna så som jul, midsommar och påsk. Stjärnkockarna Frida Ronge och Thomas Sjögren har skapat ett par riktigt utsökta och spännande rätter med sill som huvudråvara. Imponera i köket och njut ut av någon, eller flera, av dessa fint komponerade smårätter.

Grebbestads ansjovis
Abba ansjovis

Grebbestads ansjovis

Ansjovisfilé är en ljuvlig smaksättare som passar perfekt i ett smör tillsammans med havskräfta,

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 8 havskräfta, råa
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 8 bitar Grebbestads ansjovis
  • 2 msk dill, hackad
  • 1 dl vitt vin
  • bröd

Gör så här

  1. Dela havskräftorna och lägg på en plåt.
  2. Finhacka ansjovisen och blanda ihop den med smör, dill och vitpeppar. Lägg på lite smör på varje kräfta och häll över vinet.
  3. Sätt hela plåten på grillen, stäng locket och grilla 1 minut tills kräftköttet blivit vitt.
TIPS!
Abba tipsar!
Gurksnittar med mandarinpepparsill

Abba tipsar!

Här är våra bästa sillrecept!

Läs mer