Tuna melt med tre sorters ost

koket.se
Tuna melt med tre sorters ost
Foto: TV4
Frida Lund porträtt
Frida Lund porträtt

Tuna melt med tre sorters ost

Av: Klara Doktorow, Frida Lund

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

20 m

En matig macka med tonfisk, majonnäs, tre sorters ost och krispiga tillbehör är en fullträff alla dagar i veckan!

Se Klara Doktorow laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 burkar tonfisk i olja
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 schalottenlök
  • 100 g cornichons [ca 1 dl]
  • 1 msk inlagd jalapeño
  • 1 kruka dill (eller koriander)
  • 8 skivor formfranska
  • 150 g cheddarost, riven
  • 1 mozzarellaost, skivad [à 125 g]
  • 4 skivor hamburgerost
  • smör (till stekning)

Gör så här

  1. Häll av oljan från tonfiken.
  2. Blanda tonfisken med majonnäs och crème fraîche.
  3. Hacka löken fint och slanta cornichons samt jalapeno.
  4. Finhacka örterna och rör ihop.
  5. Varva ost, röra och ost på hälften av bröden. Sätt sedan ihop toasten.
  6. Stek toasten i smör på båda sidorna, eller i en mackgrill, tills osten smält.