Lika vacker som god är den här festrätten med snabbrimmad torsk serverad med den smöriga såsen, beurre blanc och råstekt sparrisbroccoli. Lite forellrom som garnering blir kronan på verket.
Salta fisken runt om, låt dra ca 10-15 minuter för en lätt rimning.
Lägg filéerna i en ugnsform. Hyvla en skiva smör över varje bit och toppa med en kvist färsk
timjan. Tillaga i ugnen till fiskens fiskens innertemperatur är 46 grader.
Beurre blanc
Skala och finhacka bananschalottenlöken. Koka ihop lök, vitt vin, vinäger och vitpepparkorn i en kastrull till hälften av vätskan återstår.
Sila bort lök och pepparkorn och häll tillbaka vätskan i kastrullen.
Klicka successivt i bitar av smöret under konstant vispning under varsam kokning. Tillsätt grädde och smaka upp med salt. Vänd i hackad gräslök och tryffelolja.
Sparrisbroccoli och solroskärnor
Råstek sparrisbroccolin i smör i en stekpanna ca 2-3 minuter. Salta och peppra.
Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de får färg och börjar ”poppa” i pannan.
Tillsätt olja och salt, blanda om.
Servering
Ta bort ev skinn från fisken, lägg i djupa tallrikar. Häll sås över fisken, toppa med forellrom. Lägg den råstekta sparrisbroccolin lite snyggt runt om. Avsluta med att strö över rostade solrosfrön och klippt krasse.