Tartar på regnbågslax

koket.se
Tartar på regnbågslax
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Tartar på regnbågslax

16 ingredienser

40 m

Fredrik Eriksson bjuder på en festlig tartar på regnbågslax med dill och pepparrot.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g regnbågsfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • vitpeppar
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 1 knippe dill, hälften hackad och resten till garnering
  • 1 äggula
  • 1 kokt potatis, grovt riven
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 citron, 50% saft och 50% rivet skal

Servering

  • dillvippa
  • 2 ägg, kokta och grovt skurna
  • 1 dl gräddfil
  • 1 knippe rädisa
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 1 bit lagrad ost

Gör så här

  1. Grava laxen med salt, socker och ett par varv med vitpepparkvarnen. Låt dra en halvtimme.
  2. Blanda laxen med lök, dill, äggula, potatis, senap och citron. Blanda runt och smaka av.

Servering

  1. Forma tartaren till en puck som är 1 cm hög på ett fat.
  2. Garnera med dillvippor, ägg, gräddfil och tunna skivor rädisor.
  3. Strö finriven pepparrot och lagrad ost över tartaren.