Tartar på hiramasa

Tartar på hiramasa
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tartar på hiramasa

10 ingredienser

20 m

En festlig tartar på hiramasa är en rätt som kommer förgylla middagen. Till den här rätten tipsar Richard Juhlin om drycken mv Legras & Haas ”P1 no 2” och 2008 Taittinger ”Comtes de Champagne”.

Ingredienser

portioner
  • 120 g hiramasa, tärnad (eller hälleflundra)
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 4 msk kärnmjölk
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 msk färsk pepparrot, råjuicad
  • 3 tsk granolja
  • blandade örter
  • 4 tsk forellrom

Gör så här

  1. Blanda fisken med citronsaft och olivolja. Smaka av med salt.
  2. Blanda kärnmjölk med crème fraiche, pepparrotsjuice, granolja och salt.
  3. Lägg upp en tartar på tallriken, toppa med örter och forellrom. Skeda såsen runt om.