Svensk sommar

koket.se
Svensk sommar
Foto: TV4
Daniel Lindeberg
Daniel Lindeberg

Svensk sommar

Av: Daniel Lindeberg

Från: Nyhetsmorgon

19 ingredienser

20 m

Varmrökt lax tillsammans med färskpotatis, ägg, dill och färskostkräm är verkligen som svensk sommar för alla sinnen!

Se Daniel Lindeberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Färskostkräm

  • 200 g färskost
  • 0,25 citron, finrivet skal
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 2 msk dill, hackad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Mackor

  • 4 tortillabröd (stora, se tips för recept)
  • 2,5 dl färskostkräm
  • 0,5 salladshuvud
  • 300 g varmrökt lax
  • 12 färskpotatisar, kokta och skivade (små)
  • 4 ägg, löskokta, kalla och skivade
  • 1 rödlök, i tunna ringar (liten)
  • 8 kvistar dill, plockade
  • 4 msk gräslök, finskuren
  • 2 msk kapris (små)
  • färsk pepparrot, finriven
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Färskostkräm

  1. Blanda alla ingredienser till färskostkrämen.
  2. Smaka av, tänk på att pepparrotsmaken framträder mer ju längre den får stå.

Mackor

  1. Stek tortillabröden (se tips för recept).
  2. Lägg på en rejäl klick färskostkräm, följt av sallad, varmrökt lax (som du bryter upp i lameller med händerna), potatis, ägg, rödlök, dill, gräslök, kapris och pepparrot.
  3. Avsluta med ett par rejäla drag med pepparkvarnen och lite flingsalt. Rulla ihop och njut!

Tips! Här hittar du Daniel Lindebergs recept på tortillabröd.