Foto: Wen Bin

Stekta biffstrimlor i kinesiskt risvin


4

I det kinesiska köket uppskattar man kött med lite tuggmotstånd.

Ingredienser

  • 250  oxfilé
  • 4  kinesiskt risvin
  • 0.5  salt
  • 1  vitpeppar
  • 2  selleristjälkar
  • 5  små torkade chilifrukter
  • 1  ingefära
  • 4  vitlöksklyftor
  • 5  olja
  • 1  chilibönpasta
  • 1  soja
  • 1  socker
  • 1  flisa kycklingbuljongtärning
  • 1  sichuanpepparolja
  1. Skär köttet i tunna (2 mm tjocka) 10 cm långa strimlor. Tillsätt 2 tsk kinesiskt risvin, salt och vitpeppar. Blanda.
  2. Skär sellerin i 5 cm långa strimlor av ungefär samma tjocklek som köttet. Skär chilifrukterna diagonalt i lika tunna strimlor. Strimla ingefäran på samma sätt och skär vitlöken i tunna skivor.
  3. Värm oljan till ungefär 180-220 grader i en wok. Tillsätt köttstrimlorna och fritera i strax över en minut, under omrörning så att köttstrimlorna inte klumpar ihop sig. När köttet är gyllengult och har lite tuggmotstånd, ta upp det ur oljan och lägg åt sidan.
  4. Häll av det mesta av oljan, behåll ungefär en matsked. Tillsätt chilibönpasta, woka i några sekunder och tillsätt sedan ingefära, vitlök och chili. Tillsätt köttet, blanda fullständigt och tillsätt det kvarvarande kinesiska risvinet, sojan och sockret. Tillsätt selleri och rör om. Smaka av med smulad buljongtärning och sichuanpepparolja. Häll upp på ett serveringsfat.

Annons:

Liknande recept

Chilistekt kål

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr
  •  30
  •  25 ingr
  •  14 ingr
  •  15 ingr

Tre asiatiska rätter

av Erik N - Malmö
  •  1 h
  •  46 ingr

Yuanyuans rödkokta sidfläsk

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr

Wokad squash

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr