Stefano_Catenacci_recept
Foto: Bäckstrand/TV4

Stefano Catenacci

Här hittar du recept från Stefano Catenacci, välrenommerad kock och krögare.

Stefano Catenacci är kökschef på Operakällaren, och har varit det sedan 1996. Dessutom är han ansvarig för alla banketter och galamiddagar som serveras på Kungliga slottet. Stefano valde tidigt att gå i sin pappas fotspår. Far och son arbetade sida vid sida i familjens italienska restaurang Caina i Stockholm redan när Stefano var 14 år gammal.

Stefano Catenacci har fått en rad utmärkelser under sin karriär, bland annat har hans Operakällaren belönats med en stjärna i Guide Michelin. Stefanos Catenaccis meritlista är lång: en silvermedalj i Årets kock, en fjärdeplats i EM i Bordeaux, Gastronomiska akademiens guldmedalj och utmärkelsen Kockarnas kock gör honom till en av Sveriges mest hyllade och framgångsrika kockar.

Läs mer och se recept från kokboken Stefanos Italia

spaghetti vongole

Spaghetti vongole

av Stefano Catenacci
  •  15 min + 1 h
  •  9 ingr
kardemummig pannacotta

Kardemummig pannacotta

av Stefano Catenacci
  •  10 min + kylning
  •  7 ingr
  •  20 min + 2 h
  •  10 ingr

Grand Marnier-sufflé

av Stefano Catenacci
  •  20 ingr
Kola-Eclair

Kola-Eclair

av Stefano Catenacci
  •  13 ingr
Minimunkar

Minimunkar med vaniljkräm

av Stefano Catenacci
  •  19 ingr
Mini-Baba

Mini-Baba

av Stefano Catenacci
  •  12 ingr
  •  12 ingr

Mintpraliner

av Stefano Catenacci
  •  5 ingr

Knäck

av Stefano Catenacci
  •  4 ingr

Drömmar

av Stefano Catenacci
  •  7 ingr

Dammsugare

av Stefano Catenacci
  •  10 ingr

Confit på rödingsfilé

av Melker Andersson, Stefano Catenacci
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr
Tagliolini med havskräftor

Tagliolini med havskräftor

av Stefano Catenacci
  •  11 ingr
Spaghetti ai frutti di mare

Spaghetti ai frutti di mare

av Stefano Catenacci
  •  13 ingr
Antipasti miso

Antipasto misto

av Stefano Catenacci
  •  8 ingr

Green Mexico

av Stefano Catenacci
  •  14 ingr
Tiramisù

Tiramisù

av Stefano Catenacci
  •  7 ingr
Branzino alla griglia

Branzino alla griglia

av Stefano Catenacci
  •  8 ingr
Branzino

Branzino

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr
Tonno scottato

Tonno scottato

av Stefano Catenacci
  •  10 ingr
Burrata con bruschetta

Burrata con bruschetta

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr
Fegato di pollo

Fegato di pollo

av Stefano Catenacci
  •  8 ingr
Bresaola della Valtellina

Bresaola della Valtellina

av Stefano Catenacci
  •  6 ingr
Jiaozi

Jiaozi

av Stefano Catenacci
  •  13 ingr
Wokad squash

Wokad squash

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr
Risotto med vit Alba tryffel

Risotto med vit Alba tryffel

av Stefano Catenacci
  •  10 ingr

Toskansk bönsoppa

av Stefano Catenacci
  •  10 ingr

Bruschetta

av Stefano Catenacci
  •  4 ingr
Fasanhöna som i Florens

Fasanhöna som i Florens

av Stefano Catenacci
  •  12 ingr
  •  10 ingr
  •  9 ingr
  •  5 ingr