Foto: Bäckstrand/TV4

Stefano Catenacci

Här hittar du recept från Stefano Catenacci, välrenommerad kock och krögare.

Stefano Catenacci är kökschef på Operakällaren, och har varit det sedan 1996. Dessutom är han ansvarig för alla banketter och galamiddagar som serveras på Kungliga slottet. Stefano valde tidigt att gå i sin pappas fotspår. Far och son arbetade sida vid sida i familjens italienska restaurang Caina i Stockholm redan när Stefano var 14 år gammal.

Stefano Catenacci har fått en rad utmärkelser under sin karriär, bland annat har hans Operakällaren belönats med en stjärna i Guide Michelin. Stefanos Catenaccis meritlista är lång: en silvermedalj i Årets kock, en fjärdeplats i EM i Bordeaux, Gastronomiska akademiens guldmedalj och utmärkelsen Kockarnas kock gör honom till en av Sveriges mest hyllade och framgångsrika kockar.

Läs mer och se recept från kokboken Stefanos Italia

  •  20 min + 2 h
  •  10 ingr

Kardemummig pannacotta

av Stefano Catenacci
  •  10 min + kylning
  •  7 ingr

Spaghetti vongole

av Stefano Catenacci
  •  15 min + 1 h
  •  9 ingr

Grand Marnier-sufflé

av Stefano Catenacci
  •  20 ingr

Mini-Baba

av Stefano Catenacci
  •  12 ingr

Minimunkar med vaniljkräm

av Stefano Catenacci
  •  19 ingr

Kola-Eclair

av Stefano Catenacci
  •  13 ingr
  •  12 ingr

Mintpraliner

av Stefano Catenacci
  •  5 ingr

Knäck

av Stefano Catenacci
  •  4 ingr

Drömmar

av Stefano Catenacci
  •  7 ingr

Dammsugare

av Stefano Catenacci
  •  10 ingr

Confit på rödingsfilé

av Melker Andersson, Stefano Catenacci
  •  14 ingr
  •  30 min
  •  9 ingr

Tagliolini med havskräftor

av Stefano Catenacci
  •  11 ingr

Spaghetti ai frutti di mare

av Stefano Catenacci
  •  13 ingr