Sprödbakad torskfilé med potatis- och rotselleripuré

POPULÄRT
koket.se
Sprödbakad torskfilé med potatis- och rotsellerikräm
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Sprödbakad torskfilé med potatis- och rotselleripuré

14 ingredienser

Ta fryst tinad torsk till en helt ny nivå med ett "överbak" på örter, pankoströbröd, senap och lagrad ost. Servera med ett gott mos på potatis och rotselleri till och middagen är klar att avnjutas.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g torskfilé (fryst och tinad)
  • 3 dl pankoströbröd
  • 1 kruka färsk dill (spara lite till garnering)
  • 1 kruka färsk dragon
  • 3 msk dijonsenap
  • 150 g lagrad ost
  • 600 g potatis, skalad
  • 0,5 rotselleri, skalad och grovt skuren
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • dijonsenap
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Salta torsken runt om och låt stå i 15 minuter.
  3. Mixa panko, dill och dragon i en liten matberedare. Lägg i skål och vänd runt med dijonsenap och ost.
  4. Torka torskfiléerna torra med hushållspapper. Lägg dem i en ugnsform. Pensla dem med lite rapsolja och täck med den gröna örtblandningen. Tillaga i ugnen ca 10 minuter.
  5. Skala och skär potatis och rotselleri i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och pressa ner i en skål.
  6. Koka upp grädde, mjölk och smör i en kastrull. Vispa ner blandningen i den pressade potatisen och rotsellerin. Smaka av med salt och dijonsenap.
  7. Bottna en tallrik med krämen, toppa med bakad torsk och garnera med dill.