Krämig och smakrik fisksoppa med räkor och torskrygg
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Fräs purjolöken, vitlöken och riven morot i smör tills de känns mjuka.
Häll i ca 5 dl vatten i grytan tillsammans med löken och tillsätt buljongen. Låt koka upp och smaksätt med hummerfond, citronpeppar, fiskkryddan och dillen. Smaka av om det behövs med mera kryddor.
Dela torsken i mindre bitar och lägg i grytan, låt koka i ca 5-7 minuter.
Häll på grädden och créme fraiche, låt koka upp. Kolla att soppan är krämig och bra kryddad.
Häll av laken på räkorna och tillsätt dem i soppan, som inte får koka för då blir de sega, de ska endast värmas.
Bröd
Vitt bröd delas till trekanter. Pensla på rapsolja och strö på vitlökspulver. In i ugnen i ca 3-4 min.
Servering
Garnera soppan innan servering med skalade räkor och en dill kvist.