Rödbetssill med äpple och pepparrot

Rödbetssill med äpple och pepparrot
Foto: TV4/Micke Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Rödbetssill med äpple och pepparrot

11 ingredienser

30 min + 1 dygn i kylen

En klar sill som blir vackert röd i färgen av rödbeta med frisk smak från äpple och och pepprighet från pepparrot.

Ingredienser

portioner

Kallrörd 1-2-3 lag

  • 1 dl ättiksprit 12 % (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Sillinläggning

  • 1 förp 5-minuterssill
  • 1 rödbeta
  • 1 äpple
  • 1 gul lök (liten)
  • 50 g färsk pepparrot
  • 2 stjärnanis
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk svartpepparkorn

Gör så här

  1. Rör ihop ättika, socker och vatten i en skål. Låt stå tills sockret löser sig.
  2. Skala och skär rödbetan i tändstickstunna strimlor. Skär också äpplet i tändstickstunna strimlor. Skala och strimla löken fint. Skala och skär pepparroten i grova bitar, den ska bara ge smak och inte ätas, så var försiktig med att inte få den i munnen.
  3. Lägg alla grönsaker i lagen och vänd runt.
  4. Häll av och skär sillen i bitar.
  5. Lägg sillen i skålen med grönsakerna. Tillsätt stjärnanis, lagerblad och svartpeppar. Vänd runt försiktigt.
  6. Låt gärna stå i kylen i minst ett dygn innan servering.