Räkpasta med sparris, citron och dill

POPULÄRT
koket.se
Räkpasta med sparris, citron och dill
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Räkpasta med sparris, citron och dill

11 ingredienser

Snabblagad och vardagslyxig pasta med sparris, dill, citron, vitlök och räkor i skön kombo. Några mosade sardeller i rätten ger en rejäl skjuts i smak och sälta.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 5 msk olivolja
  • 4 salladslökar
  • 500 g grön sparris
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • ca 0,5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 6 sardeller, mosade
  • 200 g skalade räkor
  • 1 knippe dill, hackad (litet knippe)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Spara några deciliter av pastavattnet.
  2. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparris och salladslök i munsstora bitar.
  3. Stek salladslök och sparris i olivoljan i en stekpanna i 1 minut. Tillsätt sen vitlök och stek i ytterligare 1 minut. Pressa ner citronsaft och lägg i finrivet citronskal samt mosade sardeller. Vänd runt.
  4. Lägg i den avrunna pastan i pannan samt 1 dl pastavatten och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar och ev mer citron.
  5. Lägg i räkor och dill, rör om och servera genast.