Pilgrimsmussla med marinerad citrus

Pilgrimsmussla med marinerad citrus
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

Pilgrimsmussla med marinerad citrus

12 ingredienser

20 m

Pilgrimsmussla med marinerad citrus och apelsinsabayonne är en lyxig rätt att servera i helgen.

Ingredienser

portioner
  • 1 apelsin
  • 1 msk chiliolja
  • 4 msk olivolja
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 krm timutpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk apelsinjuice
  • 1 krm salt
  • 1 msk cointreau
  • 5 äggulor
  • 50 g smör, smält

Servering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Filéa och dela apelsinerna i mindre bitar.
  2. Marinera apelsinbitarna i chiliolja, olivolja och zest från apelsinen.
  3. Öppna och rensa musslorna.
  4. Stek musslorna gyllene och krydda med timutpeppar.
  5. Gör sabayonne genom att vispa samman vin, apelsinjuice, salt, grand mariner och äggulor i en tjockbottnad kastrull.
  6. Sjud blandningen till en tjock och fluffig kräm över svag värme. Tillsätt sedan lite smör i taget.

Servering

  1. Lägg de marinerade apelsinbitarna och de stekta musslorna i skalen eller på tallrikar.
  2. Toppa med vattenkrasse och sabayonne.