Pilgrimsmussla med brynt smörkräm

koket.se
Pilgrimsmussla med brynt smörkräm
Foto: Tv4
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Pilgrimsmussla med brynt smörkräm

13 ingredienser

20 m

Färsk, rå pilgrimsmussla med brynt smörkräm, vindruvor och ätbara blommor är en riktigt festlig rätt som både är snabblagad och enkel.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 pilgrimsmusslor
  • salt

Brynt smörkräm

  • 2 äggulor
  • 50 g smör, brynt
  • 20 g citronsaft
  • 1 msk strösocker

Druvjuice

  • 1 ask vindruvor
  • flädervinäger

Servering

  • 1 honungsmelon
  • citronsaft
  • ätbara blommor
  • buskkrasse
  • citronverbena

Gör så här

  1. Öppna och rensa musslorna. Skär musslorna i 8 bitar per mussla och salta ca 15 minuter innan servering.

Brynt smörkräm

  1. Blanda äggulor, brynt smör, citronsaft och socker och värm upp försiktigt. Låt svalna.

Druvjuice

  1. Mixa eller juica vindruvor och blanda med flädervinäger.

Servering

  1. Skär ner melon och blanda med citronsaft.
  2. Arrangera rätten på en tallrik med kräm i botten, sedan pilgrimsmussla och sist melon. Toppa med örter och blommor samt avsluta med druvjuicen vid bordet.