Foto: TV4

Inlagd strömming


4

Strömming

  • 500 g strömming, filéad
  •   smör till stekning
  •   Rågmjöl till panering
  •   persilja
  •   dill
  •   Salt, efter smak
  •   Peppar, efter smak

Ättikslag

  • 5 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl Ättika 12%
  • 10 st vitpepparkorn
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 3 st lagerblad
  • 1 msk salt
  1. Ättikslag
    Koka upp alltsammans och låt svalna
  2. Strömming
    Panera strömmingarna i rågmjöl.
  3. Fyll dem med rikligt hackat persilja och dill.
  4. Salta och peppra.
  5. Lägg ihop som flundror och stek i smör.
  6. Lägg i de stekta strömmingarna i ättikslagen och låt stå svalt ett dygn innan servering.

Annons:

Liknande recept

Stekt inlagd strömming

av Ernst Kirchsteiger
  •  1,5 dygn
  •  13 ingr
  •  45 ingr

Inkokt strömming

av recept.nu
  •  12 ingr

Örgravad strömming

av Katja Palmdahl
  •  14 ingr
  •  13 ingr
  •  12 ingr

Köttfärsburgare med hembakat bröd

av Josefine Haamer von Hofsten
  •  20 ingr
  •  13 ingr