Fisk- och skaldjursspett
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Fisk- och skaldjursspett av
Vad blir det för mat,  


4 Tack för din röst

Underbara spett med fisk och skaldjur som är marinerade i färska örter.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

  1. Blanda marinaden genom att hacka och blanda direkt i den bunke som spetten skall marineras i.
  2. Skär fisken i lika stora bitar som pilgrimsmusslan.
  3. Lägg ner skaldjuren och fisken.
  4. Under tiden lägger du spetten i blöt, så dom inte börjar brinna på glöden.
  5. Efter att spetten har marinerats, trä på skaldjuren och fisken om vart annat.
  6. Lägg ner dom i bunken igen tills det är dags att grilla/ eller steka.
  7. Stek ca: 5-6 minuter runt om eller tills dom är genomgrillade.
  •  23 ingr

Morbergs fisksoppa

av Per Morberg
  •  18 ingr
  •  14 ingr
  •  20 min
  •  11 ingr
  •  45 min
  •  25 ingr
  •  30 min
  •  18 ingr
  •  40 min
  •  13 ingr

Fridas fiskgryta

av Jacob Wismar
  •  17 ingr
  •  24 ingr
  •  10 ingr
  •  25 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr

Spenatplättar - Shigumchi chun

av Byung-Hi och Byung-Soon Lim
  •  9 ingr

Grillade räkor

av Åsa - Enköping
  •  6 ingr

Laxrullar på snitt

av Monika Ahlberg
  •  7 ingr