Foto: Fredrik Sandin Carlson

Fisk- och skaldjursspett


4

Underbara spett med fisk och skaldjur som är marinerade i färska örter.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

  • 200 g laxfilé
  • 200 g Kattfisk
  • 100 g pilgrimsmusslor
  • 100 g tigerräkor eller stora räkor

Marinad av färska örter:

  • 0.5 dl grovt hackad gräslök
  • 0.5 dl grovt hackad koriander
  • 0.5 dl grovt hackad dragon
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 st hackad röd chili
  • 0.5 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk salt
  1. Blanda marinaden genom att hacka och blanda direkt i den bunke som spetten skall marineras i.
  2. Skär fisken i lika stora bitar som pilgrimsmusslan.
  3. Lägg ner skaldjuren och fisken.
  4. Under tiden lägger du spetten i blöt, så dom inte börjar brinna på glöden.
  5. Efter att spetten har marinerats, trä på skaldjuren och fisken om vart annat.
  6. Lägg ner dom i bunken igen tills det är dags att grilla/ eller steka.
  7. Stek ca
    5-6 minuter runt om eller tills dom är genomgrillade.

Annons:

Liknande recept

Den "lilla" fisksoppan

av Torkel - Stockholm
  •  40 min
  •  20 ingr

Exotisk Ceviche

av Sofie - Göteborg
  •  16 ingr
  •  36 ingr
  •  19 ingr

Marinerade champinjoner

av Pelle Johansson
  •  10 min
  •  5 ingr