Fisk- och skaldjursspett
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Fisk- och skaldjursspett av
Vad blir det för mat,  


4

Underbara spett med fisk och skaldjur som är marinerade i färska örter.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida

.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Se i fullskärmsläge Stäng
  1. Blanda marinaden genom att hacka och blanda direkt i den bunke som spetten skall marineras i.
  2. Skär fisken i lika stora bitar som pilgrimsmusslan.
  3. Lägg ner skaldjuren och fisken.
  4. Under tiden lägger du spetten i blöt, så dom inte börjar brinna på glöden.
  5. Efter att spetten har marinerats, trä på skaldjuren och fisken om vart annat.
  6. Lägg ner dom i bunken igen tills det är dags att grilla/ eller steka.
  7. Stek ca: 5-6 minuter runt om eller tills dom är genomgrillade.