Fisk- och skaldjursspett
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Fisk- och skaldjursspett av
Vad blir det för mat,  


4

Underbara spett med fisk och skaldjur som är marinerade i färska örter.

Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök Naturskyddsföreningens hemsida.

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Blanda marinaden genom att hacka och blanda direkt i den bunke som spetten skall marineras i.
  2. Skär fisken i lika stora bitar som pilgrimsmusslan.
  3. Lägg ner skaldjuren och fisken.
  4. Under tiden lägger du spetten i blöt, så dom inte börjar brinna på glöden.
  5. Efter att spetten har marinerats, trä på skaldjuren och fisken om vart annat.
  6. Lägg ner dom i bunken igen tills det är dags att grilla/ eller steka.
  7. Stek ca: 5-6 minuter runt om eller tills dom är genomgrillade.
  •  23 ingr
  •  14 ingr
Morbergs fisksoppa

Morbergs fisksoppa

av Per Morberg
  •  18 ingr
  •  20 min
  •  11 ingr
  •  30 min
  •  18 ingr
  •  45 min
  •  25 ingr
  •  2 h 30 min
  •  16 ingr
  •  50 min
  •  14 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr