Äppelkompott
Foto: TV4

Äppelkompott
av
Vad blir det för mat,  


En lätt efterrätt att servera efter en lite kraftigare middag.

Servera äppelkompotten i höga fina glas så blir denna enkla efterrätt ett snäpp lyxigare.

Per lagade även

Musselsoppa
Vildand med gräddsås


Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Koka upp vatten, strösocker samt kanelstång.
  2. Dra av från hettan och ha i potatismjöl och lite vatten, vispa!
  3. Riv ca 4 äpplen med skalet kvar för den fina färgen. Häll i lite saft från citron.
  4. Rör runt och servera med gräddmjölk.
  •  20 min
  •  15 ingr
  •  10 ingr
  •  1h
  •  12 ingr
  •  2,5 h
  •  13 ingr
Äppelknyten

Äppelknyten

av Övrigt
  •  15 min
  •  7 ingr
Compotte de pommes

Compotte de pommes

av Rose-Marie - Malmö
  •  6 ingr
  •  12 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr