Foto: TV4

Äppelkompott


En lätt efterrätt att servera efter en lite kraftigare middag.

Servera äppelkompotten i höga fina glas så blir denna enkla efterrätt ett snäpp lyxigare.

Per lagade även

Musselsoppa
Vildand med gräddsås

  • 5 dl vatten
  • 250 g strösocker
  • 2 st små kanelstänger, hela
  • 3 msk potatismjöl, utrört i lite vatten
  • 4 st äpplen, ca
  • 0.5 st citron
  •   gräddmjölk
  1. Koka upp vatten, strösocker samt kanelstång.
  2. Dra av från hettan och ha i potatismjöl och lite vatten, vispa!
  3. Riv ca 4 äpplen med skalet kvar för den fina färgen. Häll i lite saft från citron.
  4. Rör runt och servera med gräddmjölk.

Annons:

Liknande recept

Äppelkompott

av Fredrik Eriksson
  •  20 min
  •  5 ingr

Äppelkompott

av recept.nu
  •  8 ingr
  •  22 ingr
  •  7 ingr
  •  8 ingr
  •  13 ingr

Fruktknyten

av recept.nu
  •  9 ingr

Kryddig äppelpaj

av recept.nu
  •  12 ingr