Äppelkompott
Foto: TV4

Äppelkompott
av
Vad blir det för mat,  


Tack för din röst

En lätt efterrätt att servera efter en lite kraftigare middag.

Servera äppelkompotten i höga fina glas så blir denna enkla efterrätt ett snäpp lyxigare.

Per lagade även

Musselsoppa
Vildand med gräddsås


  1. Koka upp vatten, strösocker samt kanelstång.
  2. Dra av från hettan och ha i potatismjöl och lite vatten, vispa!
  3. Riv ca 4 äpplen med skalet kvar för den fina färgen. Häll i lite saft från citron.
  4. Rör runt och servera med gräddmjölk.
  •  10 ingr
  •  20 min
  •  15 ingr
  •  1h
  •  12 ingr
  •  2,5 h
  •  13 ingr
  •  20 min
  •  13 ingr
  •  12 ingr

Compotte de pommes

av Rose-Marie - Malmö
  •  6 ingr

Äppelknyten

av Övrigt
  •  15 min
  •  7 ingr
  •  7 ingr
  •  8 ingr

Hemmagjord mangoglass

av Patrik Lernberger
  •  10 ingr

Huligantårta med banan

av Björn Eriksson
  •  2 h 10 min
  •  5 ingr

Hallonglass med knäckflarn

av Sylvia - Hudiksvall
  •  15 min
  •  10 ingr