Foto: TV4

Torskrygg med äggsås


4

  • 800 gr torskrygg eller filé
  • 2  kryddpepparkorn
  • 1  lagerblad
  •   flingsalt
  •   Äggsås med persijla
  • 4  ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl hackad persilja
  •   salt peppar
  • 2 msk smör
  1. Skölj fileérna och gnid in dom med flingsalt runt om, lägg i en bunke.
  2. Krossa kryddpepparn grovt och lägg ner i bunken med ett lagerblad.
  3. Låt fisken ligga och "rimma" i en timma innan tillagning.
  4. Koka upp en kastrull med vatten och en grovt hackad lök.
  5. När vattnet stormkokar, lägg ner fisken, sätt på ett lock och dra av från plattan.
  6. Låt sedan stå och dra i 12 minuter. Sedan är fisken klar.
  7. Äggsåsen
  8. Hårdkoka äggen i ca
    10 min. Skala och hacka dom.
  9. Lägg smöret i kastrullen och ha i mjölet. Rör runt tills det har blivit en slät röra.
  10. Häll i mjölken och grädden och rör om. Låt såsen sjuda sakta i 10 minuter.
  11. Smaka av med salt och peppar, ha i ägget och den hackade persiljan.

Annons:

Liknande recept

  •  13 ingr

Kokt torsk med äggsås

av Pelle Johansson
  •  25 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  7 ingr

Kokt fisk med äggsås

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  25 min
  •  18 ingr
  •  14 ingr
  •  19 ingr