Torskrygg med äggsås
Foto: TV4

Torskrygg med äggsås av
Vad blir det för mat,  


4

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 3.75/5   Röster: 8 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Skölj fileérna och gnid in dom med flingsalt runt om, lägg i en bunke.
  2. Krossa kryddpepparn grovt och lägg ner i bunken med ett lagerblad.
  3. Låt fisken ligga och "rimma" i en timma innan tillagning.
  4. Koka upp en kastrull med vatten och en grovt hackad lök.
  5. När vattnet stormkokar, lägg ner fisken, sätt på ett lock och dra av från plattan.
  6. Låt sedan stå och dra i 12 minuter. Sedan är fisken klar.
  7. Äggsåsen
  8. Hårdkoka äggen i ca:10 min. Skala och hacka dom.
  9. Lägg smöret i kastrullen och ha i mjölet. Rör runt tills det har blivit en slät röra.
  10. Häll i mjölken och grädden och rör om. Låt såsen sjuda sakta i 10 minuter.
  11. Smaka av med salt och peppar, ha i ägget och den hackade persiljan.
  •  34 ingr
Helstekt älgfilé

Helstekt älgfilé

av Emma - Skellefteå
  •  35 ingr
  •  30 min
  •  31 ingr
  •  24 ingr
Morbergare

Morbergare

av Per Morberg
  •  7 ingr
  •  7 ingr
Rödspätta Grenoble

Rödspätta Grenoble

av Per Morberg
  •  10 ingr
  •  12 ingr
  •  1h 20 min
  •  11 ingr