Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Kokt torsk med äggsås


25 min4

Kokt torsk

  • 600 g torskfilé
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl fiskbuljong

Äggsås

  • 1 st ägg
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  1. Äggsås
    Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
  2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
  3. Kokt torsk
    Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
  4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
  5. Vid servering
    Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

Annons:

Liknande recept

  •  13 ingr
  •  7 ingr

Kokt fisk med äggsås

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  25 min
  •  18 ingr
  •  14 ingr
  •  13 ingr

Dragonkyckling

av Pelle Johansson
  •  20 min
  •  8 ingr
  •  9 ingr
  •  13 ingr