Pastasallad med tonfisk, kapris och ägg

Pastasallad med tonfisk, kapris och ägg
Foto: TV4

Pastasallad med tonfisk, kapris och ägg

Från: Köket

13 ingredienser

20 min

En matig variant på sallad nicoise med pasta som bas och en krämig dressing med citron och dijonsenap att ringa över vid servering. Receptet har under 500 kcal per portion.

Ingredienser

portioner
  • 70 g pasta
  • 0,5 ägg
  • 70 g tonfisk (0,5 burk)
  • 50 g haricots verts (frysta eller färska)
  • 50 g körsbärstomater
  • 50 g gurka
  • 1 msk cocktailkapris
  • 1 msk oliver

Dressing

  • 3 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,25 citron, finrivet skal
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka äggen ca 7 minuter. Häll av och kyl.
  3. Häll av tonfisken.
  4. Koka haricots vertsen mjuka.
  5. Halvera körsbärstomaterna och tärna gurkan.
  6. Rör ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda pastan med tonfisk, haricots verts, tomater och gurka. Toppa med cocktailkapris och oliver. Ringla över dressingen och servera.

Kcal: 490
Protein: 33.6 g
Fett: 13.1 g
Kolhydrater: 57,1 g