Öppna ostronen i en sil över en skål, skölj av eventuella skalrester från ostronen och skeda över juicen. Spara kallt upp till ett dygn.
Pannacotta
Skär blomkålen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg i en vid kastrull i ett lager. Toppa med vattnet och smöret, vattnet skall täcka blomkålen.
Sjud blomkålen 30 minuter, eller tills vätskan är borta.
Tillsätt grädden och sjud tills blomkålen är helt mjuk och grädden reducerad, ca 10 minuter.
Mixa blomkålen i en blender, eller med en stavmixer till en puré. Tryck sedan purén genom en sil till en jämn crème, mängden skall vara ca 350 g. Smaka av med salt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknat (3 minuter) krama ur dem och rör ner i den varma blomkålscrèmen tills de lösts upp.
Skeda upp ca 30 g av crèmen i serveringsskålar, plasta och ställ i kylen minst en timme (max 1 dygn).
Ostrongelé
Häll ostronjuicen (som du haft ostronen i) i en rostfri skål. Tillsätt vatten och gelatinblad.
Värm skålen över sjudande vatten under omrörning tills gelatinet löst upp sig, ta av skålen från värmen och tillsätt tre varv på pepparkvarnen.
Ställ skålen i kylen och rör om med jämna mellanrum tills blandningen fått konsistensen av olivolja.
Toppa pannacottan med gelén och kyl övertäckt i minst en timme, eller över natten.