8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel)
100 g lagrad ost (ex västerbottensost)
0,5-1 tsk hel kummin
8 ägg
salt
1 dl crème fraîche
rapsolja, till stekning
250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill)
1 knipplök (eller gräslök)
flingsalt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg upp knäckebröden på en plåt och riv över osten. Strö över en nypa hel kummin på varje knäckebröd. Gratinera i mitten av ugnen i ca 5 minuter tills osten smälter och bubblar lite.
Knäck 7 av äggen i en stor bunke. Tillsätt salt och vispa sönder äggen, blanda i crème fraîche och rör runt.
Stek äggröran i lite rapsolja på svag till medelvärme. Rör runt med en stekspade, så det inte blir en omelett.
Ta av äggröran från värmen när den börjar sätta sig, låt den vara lite lös fortfarande. Rör runt och låt äggröran bli klar på eftervärmen. Knäck och separera äggvitan och äggulan i det sista ägget. Tillsätt äggulan och rör ner den i äggröran - då blir äggröran både krämigare och vackert gul. (Äggvitan kan du spara i kylskåpet eller frysa in)
Lägg äggröra på bröden. Bryt fisken i mindre bitar och lägg på äggröra. Garnera med strimlad blast från knipplök (eller gräslök) och lite flingsalt.