Scones med tillbehör

Scones med tillbehör

Av: Stefan Superti

Från: Nyhetsmorgon

16 ingredienser

På Hotel Diplomat serveras afternoon tea med scones och tillbehör som clotted cream, apelsinmarmelad och sylt på blandade bär.

Receptet på scones räcker till 6 stycken, sylten och marmeladen räcker till fler tillfällen.

Afternoon tea med Stefan
Scones med tillbehör
Club sandwich
Minidonuts med äppelsorbet

Ingredienser

portioner stycken

Scones 6 st

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 ägg, till pensling

Clotted Cream

  • 1 förp crème fraîche [2 dl]

Apelsinmarmelad

  • 1 kg apelsin, sköljda och grovmixade
  • 500 g syltsocker
  • 1 citron, saften

Sylt på blandade bär

  • 1 kg blandade bär
  • 1 kg syltsocker
  • ev 1-2 hela nejlikor
  • ev vaniljstång

Gör så här

Scones

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Tärna smöret och blanda ihop med de torra.
  4. Vispa ägg och mjölk.
  5. Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
  6. Dela degen i 6 bitar och lägg i muffinsformar.
  7. Pensla med vispat ägg.
  8. Baka av i ca 10 minuter.

Clotted Cream

  1. Häng av crème fraiche i ett kaffefilter under natten.

Apelsinmarmelad

  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Låt koka ihop i 15 minuter.

Sylt på blandade bär

  1. Blanda ihop alla ingredienser.
  2. Låt koka ihop ca 15 minuter.