Morbergska fisksoppan med saffran
Foto: Martin Löf

Morbergska fisksoppan med saffran av
Morberg,  


4 Tack för din röst

Det ska vara fasta fiskar till Per Morbergs fisksoppa, man ska inte spara på vitvinet och det är viktigt att man lägger ner räkorna allra sist så att de inte blir sega.

När det ska komma riktigt många gäster kommer största pannan till användning. Den är stor som ett tefat, ett sådant där som man åker på i snön. Ibland blir det fisksoppa i den. /Per

Så väljer du ekorätt i fiskdisken >>

  1. Skär fiskfiléerna i cirka 3 cm stora bitar.
  2. Skölj och strimla det vita på purjolöken. Skala och hacka löken och moroten och skär sellerin i fina bitar.
  3. Fräs alltsammans utom fisken i oljan i en gryta. Pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt vin, grädde, tomatpuré, saffran, fiskfond, salt och kryddor och låt soppan sjuda cirka 10 minuter.
  5. Skölj och borsta musslorna noga. Släng alla som är trasiga eller som redan har öppnat sig. Lägg dem i grytan.
  6. Lägg i fiskbitarna och låt soppan koka upp och sedan sjuda i några minuter. Fisken ska inte koka sönder.
  7. Ta av grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter innan du serverar den.

Morbergs fisksoppa

av Per Morberg
  •  18 ingr

Fiskgryta

av Markus Aujalay
  •  27 ingr
  •  19 ingr
  •  12 ingr
  •  23 ingr
  •  30 min
  •  23 ingr

Fisksoppa

av Anna Skipper
  •  1h 30 min
  •  21 ingr
  •  20 ingr

Hummersoppa

av Torbjörn - Karlskrona
  •  18 ingr

Fisk och skaldjurspotaufeu

av Crister Svantesson
  •  1h 15 min
  •  16 ingr
  •  30 min
  •  17 ingr

Jannes abborrgryta

av Lina - Karlskrona
  •  30 min
  •  11 ingr
  •  2 h
  •  42 ingr

Italiensk fiskgryta

av Paolo Roberto
  •  45 min
  •  23 ingr

Seafood chowder

av Donal Skehan
  •  30 min
  •  15 ingr