Flickornas fisksoppa med lax och kräftstjärtar

POPULÄRT
koket.se
Flickornas fisksoppa med lax och kräftstjärtar
Foto: TV4

Flickornas fisksoppa med lax och kräftstjärtar

Av: Helena Landin Nilsson

Från: Mitt kök

21 ingredienser

Lättlagad fisksoppa med lax, kräftstjärtar, körsbärstomater och vitt vin. Serveras med hemgjort knäckebröd.

Se Helena Landin Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

Fisk- och skaldjurssoppa

  • 4 bitar laxfilé
  • smör
  • 1 gul lök
  • 10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk röd chilifrukt, hackad (fryst)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 förp körsbärstomater
  • 2 msk fiskfond
  • 1 msk basilika (fryst)
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 förp kräftstjärtar i lake
  • 0,5 dl kräftlag (häll bort resterande)

knäckebröd

  • 2 dl majsmjöl
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 0,25 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl olivolja
  • 2,5 dl vatten, kokande
  • flingsalt

Gör så här

Fisksoppa

  1. Hacka lök, purjolöken, chili och pressa i vitlök.
  2. Låt fräsa en kort stund.
  3. Tillsätt vitt vin, crème fraiche, körsbärstomater, fiskfond, basilika, svartpeppar samt kräftlagen och sjud i cirka 15 minuter.
  4. Skär laxfiléer i tärningar och låt sjuda i 7 minuter.
  5. Häll i kräftstjärtarna precis före servering.
  6. Servera med en klick crème fraiche och en bit knäcke.

Knäckebröd

  1. Rör ihop alla torra ingredienser.
  2. Häll sedan i det kokande vattnet.
  3. Bred ut på ett bakplåtspapper.
  4. Strö över lite flingsalt och grädda i cirka 1 timme på 150 grader.