Finhacka schalottenlöken och fräs den i 2 msk av olivoljan utan att ta färg, salt och vitpeppra.
Bryn 30 g smör.
Finriv citronskalet och pressa citronen.
Blanda lök, citron och brynt smör och ställ åt sidan.
Skala och koka mandelpotatisen. Slå av vatten och pressa potatisen. Tillsätt crème fraiche så den blir lagom krämig. Smaka av med salt och vitpeppar.
Vänd torsken försiktigt i mandelmjöl och stek i resterande smör och resterande 2 msk olivolja ca 3-4 minuter på varje sida sakta. Ös den lite med smör, samt salta och vitpeppra.
Skölj och finstrimla purjolöken fint samt skölj spenaten.
Marinera purjolöken i salt och olivolja, vänd runt så den marineras väl.
Vänd sedan ner spenaten.
Lägg potatiskräm på en tallrik och sedan torsken.
Värm vinägretten och rippla runt. Servera med lite av spenat och purjolökssalladen samt nyriven pepparrot.