Ugnsgratinerad torskrygg

Ugnsgratinerad torskrygg
Foto: TV4

Ugnsgratinerad torskrygg

Av: Malena - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

40 min

Torsk som serveras på en pestobädd med pancetta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Torsk

  • 1 kg torskrygg
  • 1 dl vitt vin
  • 1 citron
  • parmesanost, riven
  • pancetta

Pesto

  • 3 krukor basilika
  • rikligt med olivolja
  • parmesanost (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • En halv påse pinjenötter
  • 3 klyftor vitlök

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Marinera fisken i citron och lägg den i kylen i cirka 60 minuter.
  3. Häll 1 dl vitt vin över fisken.
  4. Gratinera i ugn i cirka 5 minuter.
  5. Ta ut fisken, lägg 6 - 8 pancetta skivor över.
  6. Låt stå i ugnen i cirka 10 minuter.
  7. Ta ut fisken igen och täck den med pesto.
  8. Låt vara i ugnen i ytterligare cirka 5 minuter.
  9. Dekorera fisken med hackad persilja och eventuellt citron.
  10. Servera med ris och en fräsch sallad.

Vintips från Malena
22409, I Castei Ripasso, 119 kr