Skiva brödet så tunt som möjligt. Stansa ut runda plattor av brödskivorna med hjälp av ett tunt glas. Lägg brödskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla lite olivolja över skivorna och strö försiktigt med lite salt.
Rosta brödskivorna i ugnen tills de blivit gyllenbruna och krispiga
Bryt kräftorna och plocka köttet från samtliga delar.
Grovhacka kräftstjärtarna och smaka upp kräftköttet med finrivet skal från en halva citron, lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar. Ställ åt sidan.
Skär av kornen från majskolvarna och finriv två vitlöksklyftor.
Stek majs och vitlök i lite olivolja och 50 g av smöret tills det blivit lätt gyllenbrunt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka upp 1 liter lättsaltat vatten. Skär vaxbönorna i 0,5 centimeter stora bitar. Lägg ner bitarna i vattnet och låt koka i 30 sekunder.
Lägg över bönorna i en bunke. Ringla över lite olivolja, finriv resterande citronskal ner i bunken och smaka av med lite citronsaft samt flingsalt.
Hetta upp en stekpanna så den är rykande het.
Plocka ner de större kantarellerna i lite mindre bitar.
Stek kantarellerna i lite olivolja och resterande 50 g smör tills de fått en fin gyllene färg.
Gå därefter i med schalottenlök, vitlök och timjan. Stek i ytterligare 1 minut under omrörning och tillsätt därefter grädden. Låt grädden koka ner till hälften.
Avsluta stuvningen med att blanda ner hälften av Västerbottensosten. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Dela tomaterna i mindre bitar.
Blanda majsen, vaxbönor, kräftkött samt tomat. Fördela jämt i fyra skålar. Lägg på en skiva krispigt bröd och avsluta med kantarellstuvning. Lite extra Västerbottensost och finhackad krondill blir pricken över i.