Smörkola, världens godaste
Foto: TV4

Smörkola, världens godaste av
Leilas jul,  


1h 50 st

Vad tyckte du om receptet? Betyg: 4.25/5   Röster: 4 Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge

Chokladkola

  1. Smörkola
    Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
  2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
  3. Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
  4. Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.
  •  40 min
  •  5 ingr
  •  15 m + frysning
  •  7 ingr