Smörkola, världens godaste
Foto: TV4

Smörkola, världens godaste av
Leilas jul,  


1h 50 st Tack för din röst

Chokladkola

  1. Smörkola
    Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull.
  2. Rör ned vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter. Rör om då och då.
  3. Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig. Rör ned valfri smaksättning eller behåll smörkolan naturell. Häll upp kolan på en oljad plåt. Låt svalna.
  4. Klipp i bitar och slå in kola i smörpapper, förvara kallt.

Leilas rocky road

av Leila Lindholm
  •  40 min
  •  5 ingr

Hemmagjorda marshmallows

av Ernst Kirchsteiger
  •  40 min
  •  7 ingr
  •  7 ingr

Gräddbullar med hallon

av Tina Nordström
  •  30 min
  •  9 ingr
  •  15 ingr
  •  30 min
  •  6 ingr

Kola

av Pernilla Wahlgren
  •  7 ingr

Gräddkola med lime

av Leila Lindholm
  •  6 ingr

Torrone di Cremona - italiensk nougat

av Anette Rosvall och Emma Hamberg
  •  6 ingr

Hjortronkola

av Lisa Lemke
  •  30 min
  •  6 ingr

Kanderade äpplen

av Leila Lindholm
  •  15 min
  •  7 ingr