Foto: TV4

Brända mandlar


15 min

På julmarknad hittar man nästan alltid brända mandlar i gammeldags strut. Det är faktiskt lätt att göra själv hemma. Bara man aktar fingrarna. Det är lätt att bränna sig på hett socker.

1 strut

  • 250 g skalad hel mandel
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl florsocker till separering
  1. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills mandeln knäpper, rör hela tiden.
  2. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
  3. Strö i 0.5 dl florsocker och blanda, slå upp på ett bakplåtspapper och separera nötterna från varandra.
  4. Låt svalna och fyll upp i pappersstrutar.

Annons:

Liknande recept

  •  9 ingr

Mormors julgröt

av recept.nu
  •  10 ingr

Köttfärs Africana

av Anna Lind Lewin
  •  8 ingr

Ugnsäpplen

av GI Viktkoll
  •  15 min
  •  7 ingr

Banoffee pie

av Leila Lindholm
  •  9 ingr