Laxtartar med örter och gulbeta

Laxtartar med örter och gulbeta
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Laxtartar med örter och gulbeta

15 ingredienser

20 m

Laxtartar med örter, ramslök, kapris och gulbeta blir en perfekt rätt till buffén eller att servera som förrätt.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g lax
  • 1 burk kapris (liten burk)
  • dill
  • persilja
  • gräslök
  • 1 schalottenlök
  • 1 knippe ramslök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk brännvin, kryddat OP Andersson
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 gulbetor, kokta

Servering

  • surdegsbröd, rostat

Gör så här

  1. Tärna laxen i mindre tärningar.
  2. Häll av kaprisen och låt den torka på ett papper.
  3. Hacka örter, schalottenlök och ramslök. Men spara topparna på ramslöken.
  4. Blanda laxen med örterna samt senap, brännvinet, olja, finrivet citronskal, salt och vitpeppar.
  5. Skiva gulbetan tunt och lägg på ett fat.
  6. Lägg sedan laxtartaren på gulbetan och garnera med kaprisen, lite örter och ramslöken.
  7. Servera lite rostad surdegsbröd till.