Krustader med västerbottensost, rom och rödlök

Krustader med västerbottensost, rom och rödlök
Foto: Köket.se

Krustader med västerbottensost, rom och rödlök

Från: Köket

10 ingredienser

30 min

Krustader med ostfyllning toppade med rom, rödlök och smetana - som västerbottenspajer i miniformat! En perfekt snitt att bjuda på innan festen.

Ingredienser

portioner krustader
  • 24 krustader
  • 100 g lagrad ost
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar

Servering

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 dl smetana
  • 50 g stenbitsrom (löjrom eller tångkaviar)
  • färsk dill, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ihop ägg och grädde. Tillsätt den rivna osten och smaka upp med salt och peppar.
  3. Ställ krustaderna på en plåt och häll äggstanning i varje krustad, fyll upp till ca 2/3.
  4. Grädda i ugnen tills krustaderna har fått fin färg och fyllningen har stannat, ca 7-10 minuter. Håll koll så att krustaderna inte bränns.
  5. Låt svalna och toppa sen med smetana, rödlök, rom och dill.