Krämig lax med citronsås

Frebaco Krämig lax med citronsås och havreris
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Krämig lax med citronsås

11 ingredienser

20 min

Hela familjens favoriträtt! Den perfekta vardagsrätten eftersom den inte tar mer än 20 minuter att laga.

Ingredienser

portioner

Lax

  • 4 laxfiléer

Citronsås

  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 kruka färsk dill
  • 1 citron
  • 1 msk koncentrerad hummerfond (alternativt 1 fiskbuljongtärning)
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • 4 port havreris
  • ev färska räkor
  • färsk dill

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till citronsåsen. Häll över laxfiléerna. Tillaga i ugn ca 10 minuter tills laxen är genomstekt men med liten kärna.
  5. Toppa laxen med räkor och dill för extra lyxkänsla. Servera med havreris.