Foto: Susanna Blåvarg

Lax med ingefära och vitlök


4

  •   600 g laxfilé
  •   4 cm färsk ingefära
  •   3 vitlöksklyftor
  •   1 msk finhackad färsk rosmarin
  •   2 msk olivolja
  •   salt och nymalen vitpeppar
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Dela laxen i portionsbitar.
  3. Skala och riv ingefära och vitlök på den fina sidan av rivjärnet. Blanda med rosmarin och olivolja.
  4. Gnid in laxbitarna med blandningen och salta och peppra.
  5. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form. Baka laxen i ugnen i ca 12 minuter eller tills den är färdig.

Annons:

Wokad biffgryta

av Désirée Molinder
  •  15 ingr
  •  13 ingr

Wokad squash

av Stefano Catenacci
  •  9 ingr
  •  25 min
  •  12 ingr

Lax med grön curry

av Sanna Töringe
  •  11 ingr

Indisk kycklingcurry

av Kerstin Hultén
  •  17 ingr