Foto: Tv4

Budapestrulle


Budapestrulle eller Budapeststubbe, en klassisk glutenfri rulltårta med nötmaräng fylld med vispgrädde och frukt. Här är konditorn Johan Sörbergs recept.

Se fler recept från Hela Sverige bakar »

Budapestrulle

  • 200 g äggvita
  • 250 g strösocker
  • 150 g hela hasselnötter
  • 50 g potatismjöl
  • 50 g hasselnötsflakes

Fyllning och dekoration

  • 400 g vispgrädde
  • 3 st nektariner eller persikor
  • 1 st mandarin/satsumas
  • 100 g mörk choklad
  •   Florsocker
  1. Budapestrulle
    Hacka hasselnötterna och rosta dem i ugnen eller i en torr stekpanna.
  2. Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av strösockret till maräng.
  4. Vispa ner resterande strösocker och vispa sedan vidare i 2 min.
  5. Blanda potatismjöl och hasselnötter, vänd ner i marängen och blanda väl.
  6. Stryk ut smeten eller spritsa ut den på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Dekorera med hasselnötsflakes.
  8. Sätt in i ugnen och baka i ca 16-18 minuter. Vispa grädden under tiden och skär frukten i bitar.
  9. Montering
    Vänd botten och dra bort pappret, lägg ett nytt bakplåtspapper över.
  10. Stryk ut grädden och fördela frukten.
  11. Rulla ihop din Budapestrulle, spänn rullen med hjälp av pappret.
  12. Skär rent kanterna. Dekorera med choklad, grädde och frukt.

Annons:

Liknande recept

Budapestrulle

av Jan Hedh
  •  11 ingr
  •  ca 45 min
  •  9 ingr
  •  13 ingr
  •  13 ingr

Emmas härliga nougattårta

av Emma Wahlby Jonsson
  •  14 ingr
  •  12 ingr

Milanopinnar

av Johan Sörberg
  •  9 ingr

Macarons

av Johan Sörberg
  •  6 ingr