Foto: TV4/matton

Hela Sverige bakar

Här hittar du utvalda recept från både deltagare och jury i baktävlingen Hela Sverige bakar.

I baktävlingen Hela Sverige bakar utmanas duktiga amatörbagare i allt från tårtor och bakelser till bröd och pajer. Varje vecka har ett tema där deltagarna ska klara av två utmaningar. Först paradbaket som är deltagarnas chans att glänsa. Där bakar de ett eget, välbeprövat, recept. Efter det ska de ta sig an den tekniska utmaningen. Där gäller det för dem att återskapa jurymedlemmarna Johan Sörbergs och Birgitta Rasmussons egna bakverk.

Den som lyckats bäst koras till veckans Stjärnbagare. Varje vecka måste någon lämna tävlingen tills bara tre personer är kvar i finalen.

Recept från Hela Sverige bakar

  •  90 min
  •  22 ingr
  •  16 ingr

Carolines Petit choux-semlor

av Caroline Ahlqvist
  •  9 ingr

Carolines små blåbärspajer

av Caroline Ahlqvist
  •  11 ingr

Fredriks Baklava

av Fredrik Nylén
  •  13 ingr
  •  14 ingr

Fredriks Körbärspaj

av Fredrik Nylén
  •  12 ingr

Fredriks Lingonmacrons

av Fredrik Nylén
  •  12 ingr
  •  12 ingr
  •  13 ingr
  •  4 h
  •  13 ingr
  •  2 h
  •  15 ingr
  •  3 h (tar tid att stelna)
  •  6 ingr
  •  2,5 h
  •  17 ingr
  •  2 h
  •  14 ingr
  •  2 h
  •  18 ingr

Veronicas Sommarbakelse

av Veronica Smedh
  •  2 h
  •  36 ingr
  •  2 h
  •  20 ingr