Jennies krämiga wasabisill

koket.se
Jennies krämiga wasabisill
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies krämiga wasabisill

10 ingredienser

En snabb och lättgjord sill med hetta från wasabi och fräschör och sting från ingefära.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp 5-minuterssill, hela filéer à 480 g
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1-1,5 msk wasabipasta
  • 1-2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk japansk soja
  • 1-2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Blanda ihop crème fraiche och majonnäs med wasabi, ingefära, vitlök, strösocker och soja.
  2. Häll av och skölj sillen i kallt vatten. Låt rinna av och skiva sedan i 1,5 cm bitar på diagonalen.
  3. Lägg sillen, salladslök och gräslök i såsen. Blanda väl och låt stå i kylen några timmar så att smakerna sätter sig. Sillen håller 5-7 dagar i kylen.