Inlagd sill med gurka och citron

Fredrik Eriksson ny

Inlagd sill med gurka och citron

11 ingredienser

30 m

Den här härliga rätten med sill, gurkmajonnäs, inlagd cocktailgurka och sotad gurka gör sig fint i sommar!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 2 saltgurkor
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • 1,5 dl majonnäs
  • 6 sillfiléer (löksill med gul lök)
  • 0,5 gurka
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
  • 2 cocktailgurka
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Fintärna saltgurkan, finriv citronskalet och vänd ner i majonnäsen.
  2. Skär sillen i mindre bitar.
  3. Sota gurkan i en het panna så den tar färg, ca 1 minut.
  4. Skiva cocktailgurkan tunt och lägg in den i en lag av ättika, socker och vatten.
  5. Lägg upp sillen och garnera med gurkmajonnäs, cocktailgurkan, små bitar av den sotade gurkan, plockad dill och finskuren gräslök.