Hummersoppa med asiatiska smaker

Hummersoppa med asiatiska smaker

12 ingredienser

40 min

Krämig soppa med asiatisk touch med fin smak av vitt vin, schalottenlök, hummerfond och citrongräs. Toppa med hummer och crème fraiche. Perfekt att servera till lite festligare tillfällen som exempelvis nyår.

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Hummerfond
ToT hummerfond produkt

Vi rekommenderar Bong Touch of Taste Hummerfond

Höjer smaken på fisk & skaldjur och används med fördel i allt från hummersoppa till fisk- och skaldjursgrytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 2 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackad
  • 2 limeblad
  • 1 citrongräs, stjälk
  • 1,5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
  • 2 dl vitt vin, vitt
  • 2 dl vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Topping

  • 1 hummer, hel urtagen och delad i fina bitar
  • 4 msk crème fraîche

Gör så här

  1. Fräs lök, limeblad och citrongräs sakta i 5 minuter i en tjockbottnad kastrull.
  2. Tillsätt vin, vatten och fond. Låt koka några minuter och tillsätt sedan grädden lite i taget.
  3. Koka soppan sakta i 10 minuter och sila den sedan. (Om du önskar tjockare soppa så red av med lite maizena utrört i vatten.)
  4. Mixa soppan skummig med stavmixer och servera i varma tallrikar.
  5. Toppa med crème fraiche och hummerbitar.
TIPS!
Fler tips
Bearnaisesås Touch of taste

Fler tips

Här hittar du fler goda recept

Läs mer