Halstrad och gräddkokt röding med färsk potatis

Fredrik Eriksson ny

Halstrad och gräddkokt röding med färsk potatis

14 ingredienser

20 m

Halstrad och gräddkokt röding med marinerade tomater, sotad sallad och färskpotatis är en riktigt somrig rätt.

Ingredienser

portioner
  • 600-800 g röding (gärna från Landö)
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • 1 förp tomat (små)
  • 1 citron
  • 1,5 tsk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 1 romansallad
  • rapsolja
  • 3 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • färskpotatis

Gör så här

  1. Skär gräslöken fint.
  2. Hacka dillen grovt.
  3. Skär ner tomaterna och rör runt dem med lite citronsaft, honung, rapsolja, salt och vitpeppar.
  4. Vänd ner pepparroten och riv lite citronskal över.
  5. Dela salladen, salta lite och droppa lite olja över. Sota den hastigt i pannan.
  6. Halstra rödingen med skinnsidan neråt, ca 2 minuter, vänder den sedan.
  7. Slå på grädden och låt koka in.
  8. Slå på dill och gräslök och smaksätt grädden med salt och vitpeppar.
  9. Servera rödingen med grädden, tomaterna, salladen och härlig färskpotatis.