Grön ärtsoppa med wasabi, räkor och avokado

POPULÄRT
koket.se
Grön ärtsoppa med wasabi, räkor och avokado
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Grön ärtsoppa med wasabi, räkor och avokado

13 ingredienser

25 min

En krämigt len soppa på frysta gröna ärter med lite sting från wasabi. För finess och ännu godare smak toppas den med en röra på avokado och räkor.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g frysta ärtor
  • 1 gul lök, skivad
  • smör, till stekning
  • 2 dl vitt vin, halvtorrt
  • 8 dl hönsbuljong, ej koncentrerad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl skalade räkor
  • 2 avokador
  • 2-3 tsk wasabipasta (eller pepparrot på tub)
  • 0,5 citron, saften
  • 4 msk olivolja
  • dillvippa
  • salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken i en rejäl klick smör tills den är helt mjuk. Tillsätt vitt vin och låt koka ihop under några minuter.
  3. Tillsätt ärtorna (direkt från frysen) och hönsbuljong, låt koka upp. Tillsätt vispgrädde och koka upp.
  4. Mixa soppan slät i en blender (mixa i omgångar så att soppan inte svämmar över) eller med stavmixer. Smaka av med salt.
  5. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Mosa ihop avokado med wasabi, citronsaft och olivolja.
  6. Vänd i räkorna och blanda ihop till en kräm. Smaka av med salt.
  7. Servera soppan med krämen. Garnera med lite olivolja och dillvippa.