Gammaldags matjessill

koket.se
Gammaldags matjessill
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gammaldags matjessill

10 ingredienser

20 m

Årets sill är en hyllning till matjessillen med klassiska smakksätttare som gör att sillen påminner lite om gubbröra.

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 matjessillfiléer (gammaldags från Klädesholmen) [250 g]
  • 3 ägg, kokta
  • 1 knippe dill
  • 1 rödlök [ca 100 g]
  • 1 msk kaviar
  • 2 msk smetana
  • 1 dl majonnäs
  • 2 cl brännvin (Östgöta Sädes)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Skär sillen i fina bitar som är ca 1 cm stora.
  2. Grovhacka äggen och finhacka dillen. Spara lite dill till garnering.
  3. Skiva även en halv rödlök till garnering. Finhacka andra halvan och stek den i olja tillsammans med socker så att den karamelliseras. Låt sedan löken svalna.
  4. Blanda alla ingredienser försiktigt och garnera med rödlöken och dillvippor.
  5. Servera gärna svensk färskpotatis, kavring och en god lagrad cheddarost till.