Lättlagad fisksoppa med grönsaker, konserverade körsbärstomater, apelsin och timjan. Vänd i räkor och dill precis före servering och bjud gärna med ett frasigt bröd.
Ansa och strimla purjolök och fänkål. Skala och skär morot och potatis i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs purjolök, vitlök, fänkål och morot i olja i en stor kastrull eller gryta några minuter, de ska inte få färg. Tillsätt potatisen och stek ytterligare någon minut.
Tillsätt tomaterna och mosa gärn till tomaterna med en sked.
Tillsätt vatten, buljong, saffran och timjan. Låt soppan småkoka under lock ca 20-25 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Skär fisken i mindre bitar, ca 2-3 cm stora. Lägg ner i grytan, vänd runt försiktigt och låt sjuda ca 4 minuter.
Pressa i apelsinsaft och blanda runt. Ta från värmen och tillsätt räkor och dill. Bjud gärna med bröd till.