Fiskpanna med dijon, broccoli och pressad potatis

POPULÄRT
koket.se
Fiskpanna med dijon, broccoli och pressad potatis
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Fiskpanna med dijon, broccoli och pressad potatis

17 ingredienser

30 min

Smidig pannrätt där rödspättafiléer tillagas i en krämig dill- och citronsås med purjolök, broccoli och dijonsenap. Den goda fiskpannan bjuds bäst med pressad potatis och en enkel grönsallad.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g rödspättafilé
  • 1 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g broccoli
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 citron, juicen pressad och skalet rivet
  • 5 dl grädde
  • 2 dl fiskfond, utspädd från tärning eller fond
  • rapsolja
  • salt

Pressad potatis

  • 800 g potatis, skalad
  • smör
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Grönsallad

  • 1 romansallad
  • olivolja
  • citronsaft

Gör så här

  1. Skär rödspättafiléerna i grova bitar. Salta dem runt om, låt stå i ca 15 minuter. Torka bitarna med hushållspapper.
  2. Ansa och skölj purjolöken. Skär i grova strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skär broccolin i mindre buketter.
  3. Fräs purjolök, vitlök och broccoli i rapsolja i en stor stekpanna/traktörpanna. Tillsätt dijonsenap och finrivet citronskal, låt fräsa med några sekunder. Häll sedan på grädde och fiskfond. Låt koka upp och ihop några minuter.
  4. Lägg i rödspättabitarna och sjud någon minut. Avsluta med att tillsätta hackad dill.

Pressad potatis

  1. Koka potatisen mjuk. Häll av och pressa den i en skål. Lägg på klickar av smör. Salta och peppra.

Sallad

  1. Riv romansallad i grova bitar. Vänd runt med olivolja, citronjuice och salt.
  2. Servera pannan på bordet med pressad potatis och sallad vid sidan om.