Fettuccini med lax och citronsås

Rana fettuccine med lax och citronsås
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fettuccini med lax och citronsås

9 ingredienser

20 min

Den här rätten passar perfekt som vardagsmiddag eller som en enklare helgrätt. Den färska fettuccinin tillagar du på nolltid så rätten är både snabb, enkel och urgod!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Rana Fettuccini
  • 3 laxfiléer, tinade om frysta
  • olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, skalet och saften av (spara lite citronskal till servering)
  • 2 msk crème fraîche
  • 0,5 purjolök, skivad i tunna strimlor
  • salt
  • peppar
  • färsk basilika, till garnering

Gör så här

  1. Stek laxen på medelvärme i lite olivolja i en stekpanna tills den är genomstekt.
  2. Koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt rivet skal och saft från citronen. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt purjon.
  3. Koka fettuccini enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastavattnet.
  4. Servera färsk fettuccini med sås, lax, färsk basilika och lite rivet citronskal.