Crudo på bonito

Crudo på bonito

11 ingredienser

30 m

Ta vara på höstens finaste råvaror och förgyll helgen med den här festliga förrätten! Crudo på bonito med tomatvinaigrette och fikon kan nämligen bli en riktig fullträff.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg tomat (mogna)
  • 1 vitlök
  • Colatura di Alici (fisksås)
  • citron
  • olivolja
  • 2 färska fikon
  • 400 g bonitoflakes (eller tonfisk)
  • 1 knippe mynta
  • espelettepeppar
  • salt
  • citron, zest

Gör så här

  1. Riv två tomater och en vitlöksklyfta på ett rivjärn.
  2. Lägg tomaten och vitlöken i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan stå och dra på låg värme i ca 10 minuter för att dra ur smaken.
  3. Sila därefter tomaten genom en fin sil. Häll tillbaka tomatvattnet i kastrullen och reducera till hälften för att koncentrera tomatsmaken.
  4. När tomaten är reducerad så tillsätt colatura, citron samt olivolja och smaka av. Ställ åt sidan medan du förbereder fisken.
  5. Skär tunna skivor av de mogna tomaterna, fikonen och fisken. Placera skivorna fint på ett fat.
  6. Häll tomatvinaigretten över fisken och tomaterna. Toppa med myntablad, espelettepeppar, salt och citronzest.