Ceviche på hiramasa

Ceviche på hiramasa1
Foto: Tv4

Ceviche på hiramasa

14 ingredienser

30 m

En smakrik ceviche på hiramasafisk med japanska smakinfluenser samt kuamquat som förhöjer upplevelsen.

Ingredienser

portioner

Vinägrett

  • 2 limefrukter (juicen)
  • 4 msk yuzu
  • 2 msk mirin
  • 1 msk strösocker
  • 1,5 msk fisksås
  • 0,5 limefrukt (cest)
  • 1 msk risvinäger

Hiramasa

  • 200 g hiramasa
  • 1 tsk sesamolja
  • salt (efter smak)

Kumquat

  • 5 kumquats (med skal)
  • 1 msk vatten
  • 1 msk mirin

Garnering

  • 12 blad oxalis

Gör så här

Vinägrett

  1. Blanda alla ingredienser till vinägretten.

Hiramasa

  1. Skär fisken i små kuber, 0,5x0,5 cm.
  2. Häll i sesamolja och salt efter smak.
  3. Rör om och ställ i kylen tills det är dags att servera.

Kumquat

  1. Skär kumquat i lövtunna skivor.
  2. Spä med vatten och mirin.
  3. Ställ i kylen tillsammans med fisken tills det är dags att servera.

Garnering

  1. Fördela fisken i små skålar och häll vinägretten över.
  2. Toppa med kumquat och röd oxalis.