Ugnsbakad torsk med ratatouille och basilikakräm
Foto: Martin Cederblad

Ugnsbakad torsk med ratatouille och basilikakräm av
Ät dig yngre,  


4

Vad tyckte du om receptet? Tack för din röst
Börja laga i fullskärmsläge Stäng fullskärmsläge
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna alla ratatouillegrönsaker, utom sockerärter. Fräs tärningarna i panna eller kastrull i olivolja. Häll på krossade tomater och låt småkoka i 20 minuter.
  3. Tillsätt bönorna efter halva tiden. Smaka av med salt och peppar. (Ibland är det gott med lite pesto i såsen.) Tillsätt sockerärter eller sugarsnaps när det är 5 minuter kvar av koktiden.
  4. Lägg fisken i en liten ugnsfast form. Ringla olivolja och strö flingsalt över och baka fisken i ugn i 20 minuter.
  5. Gör basilikakrämen. Vänd ihop majonnäs och gräddfil och smaka av med salt och peppar samt blanda i basilikan.
  6. Servera fisken med ratatouille och kall basilikakräm.
  •  14 ingr
  •  12 ingr
  •  11 ingr
Köttfärs i oändliga varianter

Snabb omelett med tacofyllning

av Björn Ferry, Cathrine Schück
  •  10 ingr
Björns laxlåda

Björns laxlåda

av Björn Ferry, Cathrine Schück
  •  25 min
  •  6 ingr
Glutenfri gräddtårta LCHF

Glutenfri gräddtårta LCHF

av Björn Ferry, Cathrine Schück
  •  8 ingr
Citronpasta

Citronpasta

av Cathrine Schück
  •  15 min
  •  6 ingr