Foto: Martin Cederblad

Ugnsbakad torsk med ratatouille och basilikakräm


4

  • ca 500 g fryst torskrygg

Ratatouille

  •   1 gul lök
  •   2 vitlöksklyftor
  •   1 röd paprika
  •   1 zucchini
  •   1 aubergine
  •   1 burk krossade tomater
  •   1 burk stora vita bönor
  •   ev. 1 tsk pesto
  •   1 näve sockerärter eller sugarsnaps
  •   olivolja
  •   flingsalt

Basilikakräm

  •   2 msk majonnäs
  •   2 msk gräddfil
  •   salt och peppar
  •   1 msk finhackad basilika
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna alla ratatouillegrönsaker, utom sockerärter. Fräs tärningarna i panna eller kastrull i olivolja. Häll på krossade tomater och låt småkoka i 20 minuter.
  3. Tillsätt bönorna efter halva tiden. Smaka av med salt och peppar. (Ibland är det gott med lite pesto i såsen.) Tillsätt sockerärter eller sugarsnaps när det är 5 minuter kvar av koktiden.
  4. Lägg fisken i en liten ugnsfast form. Ringla olivolja och strö flingsalt över och baka fisken i ugn i 20 minuter.
  5. Gör basilikakrämen. Vänd ihop majonnäs och gräddfil och smaka av med salt och peppar samt blanda i basilikan.
  6. Servera fisken med ratatouille och kall basilikakräm.

Annons:

Ratatouille

av Danyel Couet
  •  19 ingr
  •  16 ingr

Ratatouille

av Melker Andersson
  •  12 ingr
  •  30 min
  •  24 ingr
  •  13 ingr

Ratatouille

av Sacha Smederevac
  •  25 min
  •  7 ingr
  •  14 ingr

Kronhjort roquar fêtes

av Lisa Lönner Pulkkinen
  •  3 min
  •  33 ingr