Koka äggen i 8-9 minuter. Häll av och kyl dem under rinnande kallt vatten så att de svalnar helt.
Majonnäs
Separera gulorna från vitorna och lägg äggulorna i en bunke (det gör inget om lite vita kommer med).
Rör ihop gulorna med dijonsenap och ättika. Tillsätt rapsoljan under konstant vispning, först droppvis sedan i en tunn stråle. Om majonnäsen känns väl tjock kan du späda den med ett par droppar kallt vatten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Skala räkorna.
Skiva citron och gurka, skär tomaterna i klyftor.
Montering
Skiva brödet.
Bred lite smör på bröden och lägg på ett salladsblad.
Skala och halvera äggen. Lägg äggen på salladen med gulan nedåt.
Skeda på den goda majonnäsen och fortsätt toppa med tomat och räkorna.
Dekorera med citronskivor, gurka, dillvippor och lite cayenne på toppen!